Nem a dohányzás a valódi oka a tüdőráknak?
Szerinted Kedves Olvasó ugyanolyan káros a szénhidrát, mint a dohányzás?
A fehér kenyér, a rizs és a magas glikémiás indexű ételek akár tüdőrákot is okozhatnak.
Azt már jó ideje tudjuk, hogy a fehér kenyér, a finomított lisztből készült péksütemények és a fehér rizs a karcsú derék ellenségei. Most kiderült, hogy a tüdőnk sincs tőlük biztonságban, mert
A texasi orvosi egyetem kutatói megdöbbentő adatra hívják fel a figyelmet: azok akik túlzásba viszik a fent felsorolt, azaz magas glikémiás indexű ételek fogyasztását, 49 százalékkal növelik a tüdőrák kialakulásának kockázatát.
Melyik a károsabb a dohányzás vagy a szénhidrát?
A tüdőrákos megbetegedések hátterében tehát nemcsak a dohányzás állhat, a magas glikémiás indexű ételek szerepet játszhatnak kialakulásukban. Akik sokat fogyasztanak ezekből a főleg szénhidrátalapú élelmiszerekből, de nem dohányoznak, azoknak kétszeresére nő az esélyük a tüdőrákra.
A dohányosok esetében 31 százalékkal növeli a tüdőrák esélyét a helytelen táplálkozás.
A szakértők tehát azt javasolják, hogy ne csak a cukorbetegek és a fogyókúrázók iktassák ki az étrendjükből a fehér kenyeret és társait, hanem mindenki fontolja meg, hogy lemond róluk.
Neked erről mi a véleményed? Kérlek mond el az oldal alján.
Üdvözlettel, Katona Zoltán
Testi Lelki szerviz kft tulajdonosa
Cigi Tisztit Tea létrehozója
Legközelebb a dohányzásról mint szokásról fogok írni.
forrás: DailyMail