Hogyan teremtjük elő a pénzt a cigarettára?

Talán ez az egyik legsarkalatosabb pontja a dohányzás kérdéskörének. Gyakran szegezik nekem a kérdést, hogy mégis miből teremtem elő a cigarettámra a pénzt. Nyilvánvalóan ezt embere válogatja, de akkor is a cigire fordított költségeket nyilvánvalóan valahonnan el kell vonni. A saját példámon keresztül mutatom be számotokra a “hogyanokat”.

Azt gondolom, hogy viszonylag könnyű helyzetben vagyok-e téren, mert olyan helyről vonom el a pénzt, amit egyébként is magamra költenék. Addig, míg más ember az ebédszüneteiben ki ugrik a közeli étterembe egy menüért addig én abból a pénzből cigarettát veszek. Ráadásul – talán ezt még nem is tisztáztuk – nekem egy doboz cigi két napra elegendő, ugyanis napi 8-10 szálat szívok maximum.

hand-cigarette

Most biztos felmerül a bennetek a kérdés, hogy de akkor mit is eszem? Ez egyszerű: otthon készítek el mindent. Mivel a családomra is főzők, így egyáltalán nem okoz gondot, azt másnap elvinni magammal a munkahelyemre ebéd gyanánt.

Persze sokszor megkaptam, hogyha ezt a pénzt félretenném egy luxus nyaralásra is futná. Ezzel szemben én azt gondolom, hogy ez a folyamatosan agyalás, számolgatás egy idő után az emberek agyára megy. Hiszen ezen az elven akkor az ebédre költött pénzt is nyugodtan félre lehetne tenni, amiből szintén futná egy viszonylag jobb minőségű nyaralás.

Lássuk be: napi 500-1000 Ft-ot átlagosan mindenki elkölt, ki erre, ki arra, de nekünk, dohányosoknak könnyű a fejünkhöz vágni, hogy „No persze, de te cigire költöd.” Ekkor merül fel bennem, hogy nem mindegy? Nekem, neked éppen ugyannyi otthon összedobni egy ebédet, így máris spóroltál volna te is egy menünyi pénzt. Azonban akkor elköltötted volna másra: kávéra, teára, lottóra, bármire, de az persze jól van, rendjén van, mert nem dohányárut vettél belőle.

Az emberek fejében hamis tévképzetek élnek a dohányosok kapcsán. Ezeket a tévképzeteket szeretném, ha legalább a mi kis közösségük távol tartaná. Mondjátok, ti miből teremtitek elő a cigire valót?

7 hozzászólás ehhez: “Hogyan teremtjük elő a pénzt a cigarettára?”

 • Márti szerint:

  Bár én mindennap veszek cigarettát, ami átlagosan számolva egy hónapra harminc ezer forint. Azonban szerencsére a párom és én is aktív keresők vagyunk – átlag fizun felül – így a családi kassza nem látja kárát annak, hogy dohányzunk. Kettőnknek viszont egy doboz egy nap.

 • Éva szerint:

  Én is mindig megkapom a környezetemtől, hogy miből is futja nekem cigire. Egyedülálló anyaként pedig a társadalom szerint pláne nem engedhetném meg ezt magamnak. Úgy ahogy mondod, én is mindig házi kosztot viszek magammal, otthon főzöm a kávét. Az egyetlen állandó kiadásom a cigi, ráadásként nekem akár egy doboz három napig is kitart.

 • Niki szerint:

  Hogyan teremtjük elő? Megteremteni képes vagyok,hiszen keresőképes felnőtt nőként éldegélek:)A kérdés számomra ink. az lenne:Mitől,honnan veszem el a pénzt? Az egészségemtől…A dohányzásra szánt pénzt,másra értékesebb dolgokra is költhetném. Saját magamra :)

 • Kinga szerint:

  Ez valóban így van. Megkapjuk a megjegyzéseket, hogy ha a félretennénk azt a pénzt, amit cigarettára költünk, akkor mennyi mindent tudnánk venni, mennyi helyre el tudnánk utazni. Nem biztos, hogy így van. Nagyon sokan vannak azok, akik nem dohányoznak, mégsem utazgatnak, vagy járnak csúcskategóriás autókkal.
  Mivel nem szívok sokat, könnyedén meg tudom teremteni a “cigire valót”. Egy ezres két naponta.

 • Márta09 szerint:

  Arra teremtem elő a pénzt,ami fontos számomra.Sajnos a dohányzásra(cigire)összeszedem valahogy mindig:(

 • Vanessza szerint:

  Én is így spórolóm össze a pénzt a cigire ahogyan te, én is házi kosztot viszek a munkahelyemre és így sikerül fent tartani magam anélkül, hogy nélkülöznék.

 • Dòri szerint:

  Arra teremtjük elő a pénzt,ami fontos szâmunkra.Nekem inkàbb az jut erről az eszembe,hogy mitől vesszük el? Sok màs dologra is költhetnénk ezt a sok pénzt.Olyan dolgokra amik épitenek,emelnek életünk minöségén.

Szólj hozzá

Hirdetés
Megoldás, hogy egészségesebb életet élj dohányzási szokásod mellett!

Dohányosok teája

Tisztító gyógytea

Természetes megoldás a dohányosoknak, a cigi okozta egészségügyi problémák megelőzésében.

Érdekel? Kattints ide!